POSTERE 2+1 GRATIS! Prinde oferta lunii iunie - alegi 3 postere și achiți doar 2!
Contact: hello@kaplias.ro
  • Transport gratuit peste 400 RON | Livrare în 1-3 zile
  • Home
  • Politica de confidentialitate

POLITICA DE CONFIDENTIALITATE 

Kaplias.ro respecta confidentialitatea fiecarui vizitator, fiind constienti de importanta acestui lucru. Informatia prezentata mai jos este conceputa pentru a ajuta vizitatorii si clientii nostri in a intelege ce informatie colectam de pe site-urile operate de Kaplias.ro si modul in care aceasta este folosita.

ArteKaplias SRL, cu sediul pe Str. Ioan Popasu, Nr. 2, Bloc M11, parter, Brasov, 500270, Romania, CUI: 41348917, Reg. Com: J8/2286/03.07.2019 va administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizezi despre tine.

A. Informatiile pe care le colectam

Kaplias.ro colecteaza datele personale in doua modalitati importante:

  1. Informatie furnizata direct de tine, prin intermediul formularelor Kaplias.ro (spre exemplu, ca urmare a inregistrarii ca membru al comunitatii Kaplias.ro, ca urmare a solicitarii unui serviciu Kaplias.ro, ca urmare a comenzilor plasate pe site ori ca urmare a abonarii la newsletterele Kaplias.ro).
  2. Informatii pe care le obtinem atunci cand ne folosesti serviciile (spre exemplu, prelucram istoricul interactiunilor tale cu newsletterele noastre pentru a putea intelege si limita newsletterele la cele care te intereseaza, istoricul comenzilor tale etc).

Date furnizate de tine, in mod direct

Kaplias.ro utilizează formulare prin care iti poti face cont, poti comanda, poti lasa review-uri ori te poti inregistra la newsletterele informative Kaplias.ro. Aceste formulare includ campuri precum numele, adresa de e-mail, numărul de telefon mobil, parola de acces, detalii privitoare la adresa de livrare a unor produse, detaliile de facturare, etc.

Folosim aceste date pentru a-ti permite accesul in site si pentru a putea livra produsele si serviciile pe care ai ales sa le primesti (produsul comandat, newslettere etc.). Baza legala pentru această prelucrare este intrarea și executarea unui contract la care esti parte (ori de cate ori realizezi operatiunile de mai sus, esti de acord cu termenii si conditiile de furnizare a acelor servicii) sau consimtamantul tau, daca vorbim despre efectuarea de comunicari comerciale catre tine, fara sa fie vorba despre produse si servicii similare pe care le-ai achizitionat deja de la noi, unde suntem indreptatiti sa iti trimitem comunicari comerciale (dar vom continua, in permanenta, sa-ti oferim posibilitatea de a te dezabona de la acel gen de comunicari).

Ar putea fi necesar uneori să solicităm, de asemenea, informatii fiscale suplimentare, în cazul în care suntem obligați prin lege să depunem declarații fiscale în legătură cu produsele și serviciile comandate de tine. În acel caz, ne vom referi la adresa ta (necesara pentru a fi trecuta pe factura fiscala), dar si alte date fiscale pe care legea ne obliga sa le colectam si prelucram in legatura cu tranzactia in cauza. In aceasta situatie, temeiul legal pentru prelucrare va fi reprezentat de obligatia de a ne conforma cu prevederile din legislatie.

Nu iti  folosim datele pentru a trimite comunicări de marketing decât dacă optezi în mod explicit pentru o astfel de comunicare. Chiar și în astfel de cazuri, te asigurăm că ai o opțiune ușor de folosit pentru a te dezabona (retragere consimțământul) în orice moment, fie în comunicarea însăși, fie contactând-ne prin email sau telefon.

Kaplias.ro oferă, de asemenea, posibilitatea de a ne trimite un mesaj. Datele pe care le trimiti in urma folosirii acestei optiuni de contactare sunt prelucrate în baza interesului nostru legitim de a răspunde solicitării tale și / sau de a păstra o evidență a reclamației tale, a solicitării de consultanta și a altora similare. Aceste date sunt stocate timp de 5 ani.

Utilizarea siteului Kaplias.ro

Kaplias.ro colecteaza in mod automat anumite informatii, pe care le stocheaza in rapoartele sale de trafic. Informatiile despre care vorbim pot include IP-ul dispozitivului de pe care ne vizitezi, regiunea sau localizarea generala de unde accesezi siteul, precum si tipul de browser, sistem de operare ori de dispozitiv de pe care ne accesezi. In plus, colecteaza si un istoric al paginilor pe care le accesezi.

Utilizam aceasta informatie in temeiul interesului nostru legitim de a observa in ce masura paginile siteului corespund nevoilor de afisare ale dispozitivului tau particular, pentru a diagnostica eventuale probleme pe care le au serverele noastre atunci cand livreaza pagini catre anumite tipuri de dispozitive, pentru a analiza tendinte, a observa modul in care utilizatorii pot naviga mai bine in paginile noastre.

De asemenea, colectam informatii demografice statistice care ne ajuta sa identificam preferintele vizitatorilor Kaplias.ro. Kaplias.ro foloseste, de asemenea, cookie-uri, despre care puteti citi in pagina INFORMARE COOKIES.

B. Destinatari

Vom dezvălui datele tale personale numai pentru scopurile și pentru acele terțe părți enumerate mai jos. Vom lua măsurile adecvate pentru a te asigura că datele personale sunt prelucrate, securizate și transferate în conformitate cu legislația în vigoare.

Divulgarea catre companiile din grupul Kaplias.ro

Informațiile tale personale pot fi comunicate oricărei companii care face parte din grupul nostru, în cazul în care considerăm că este în interesul nostru legitim să o facă în scopuri administrative interne (de exemplu, CRM) sau pentru auditarea și monitorizarea proceselor noastre interne.

Putem, de asemenea, să transferam informațiile tale personale cu companiile din grupul nostru, care ne furnizeaza produse și servicii, cum ar fi sistemele de tehnologie a informației. Accesul la informațiile tale personale este limitat la acei angajați care trebuie să cunoască informațiile personale și pot include angajații din departamentele de marketing, tehnologia informației și de securitate.

Informatiile inregistrate sunt destinate utilizarii de catre ArteKaplias S.R.L. si sunt comunicate numai urmatorilor destinatari: persoanelor vizate, partenerilor contractuali ai operatorului (platforma comert online: Shopify; servicii curierat: Fan Courier, Urgent-Cargus, GLS; furnizor servicii contabilitate: Smartbill, serviciile de email marketing:  Mailchimp; procesatorii de plăți online: Euplatesc.ro, etc.


Totodata, Kaplias.ro coopereaza in totalitate cu oficialitatile in orice investigatie ce are legatura cu orice continut (incluzand comunicatiile electronice private sau personale transmise catre Kaplias.ro) sau activitate ilegala a oricarui utilizator al Serviciilor, luand masuri rezonabile in a-si proteja drepturile de proprietate.
In scopurile limitate de a indeplini o astfel de cooperare si in concordanta cu legile aplicabile, Kaplias.ro poate fi solicitat sa dezvaluie informatii ce pot duce la identificarea persoanelor. Aditional, Kaplias.ro poate decide sa monitorizeze comunicatiile de orice tip (i) pentru a se supune legilor, reglementarilor sau cererilor guvernamentale; (ii) daca o astfel de dezvaluire este necesara sau adecvata pentru operarea Kaplias.ro; (iii) pentru a proteja drepturile de proprietate ale Kaplias.ro sau ale altora.

Divulgarea către terți

Vom transmite datele tale personale, acolo unde este strict necesar, pe baza nevoii de cunoaștere, catre următoarele categorii de terți:

(a) companiile care ne furnizează produse și servicii (imputerniciti), cum ar fi: Shopify, Google Adwords, Google Analytics, Facebook, Push Engage, Mailchimp, Printify, 

(b) agențiile media, cum ar fi cele care organizează campanii promoționale și cele care administrează site-ul Kaplias.ro;

(c) servicii de market research: analiză, publicitate, strict pentru nevoile Kaplias.ro; 

(d) furnizorii și suportul sistemelor tehnologiei informației, inclusiv arhivarea e-mailurilor, furnizorii de telecomunicații, serviciile de back-up și recuperare în caz de catastrofe și serviciile de securitate cibernetică.

(e) companiile implicate în funcționarea site-ului nostru web, în cazul în care nu ne oferă un serviciu.

(f) alte parti, cum ar fi autoritatile si institutiile publice, contabilii, auditorii, avocatii si alti consultanti externi, a caror activitate implica necesitatea cunoasterii acestor date sau acolo unde legea ne obliga sa facem aceasta dezvaluire.

De asemenea, vom dezvalui datele tale personale unor terte parti:

  1. Daca ne dai consimtamantul tau pentru aceasta dezvaluire;
  2. Catre persoane care demonstreaza ca actioneaza legal in numele tau;
  3. Acolo unde este in interesul legitim al Kaplias.ro sa administreze, sa creasca si sa isi dezvolte afacerea:

Daca vindem afacerea sau parti din aceasta, am putea dezvalui datele tale personale catre cumparatorul potential al afacerii ori partilor sale, avand in vedere necesitatea de a mentine continuitatea afacerii.
Daca Kaplias.ro ori o parte substantiala a bunurilor sale sunt achizitionate de o terta parte, caz in care datele cu caracter personal prelucrate de Kaplias.ro vor face parte din proprietatile transferate.
Daca suntem obligati prin lege sa dezvaluim un anumit tip de informatie, in cazul unor solicitari legale a funcționarilor guvernamentali, ori in situatia in care suntem obligati sa respectam cerințele de securitate națională sau de aplicare a legii sau pentru a preveni activitatea ilegală.

(g) pentru a răspunde oricăror reclamații, pentru a ne proteja drepturile sau drepturile unui terț, pentru a proteja siguranța oricărei persoane sau pentru a preveni orice activitate ilegală; sau


(h) pentru a proteja drepturile, proprietatea sau siguranța Kaplias.ro, angajaților noștri, clienților, furnizorilor sau altor persoane.

Unii dintre acești destinatari (inclusiv afiliații noștri) pot folosi datele tale în țări care nu fac parte din Spațiul Economic European. Consultați dedicata de mai jos pentru mai multe detalii despre acest aspect. 

Restrictii cu privire la utilizarea informatiilor de catre terti

Orice terțe părți catre care dezvaluim informațiile tale personale în conformitate cu cele de mai sus sunt limitate (prin lege și prin contract) în capacitatea lor de a utiliza informațiile dvs. Personale doar în scopurile specific identificate de noi. Vom asigura întotdeauna că orice terțe părți catre care dezvaluim informațiile tale personale sunt supuse obligațiilor de confidențialitate și de securitate în conformitate cu contractele semnate cu ei și cu legile aplicabile. Cu toate acestea, pentru evitarea îndoielii, acest lucru nu poate fi aplicabil atunci când dezvăluirea nu este decizia noastră.

Cu exceptia situatiilor detaliate în mod expres mai sus, niciodată nu vom dezvalui, nu vom vinde sau nu vom închiria informațiile tale personale unei terțe părți fără a te notifica și, dacă este cazul, fara a obține consimțământul tau.

Transfer de informatii in afara Uniunii Europene

Informațiile personale pot fi prelucrate de către personalul nostru care operează în afara SEE, alți membri ai grupului nostru sau ai unor operatori terți de date pentru scopurile menționate mai sus.

Dacă furnizăm orice informații cu caracter personal despre tine unor astfel de entitati aflate in afara SEE, vom lua măsurile adecvate pentru a ne asigura că destinatarul iti protejează în mod corespunzător informațiile personale, în conformitate cu această notă de informare. Aceste măsuri includ:

- în cazul furnizorilor de servicii cu sediul în SUA, încheierea cu aceștia a unor acorduri contractuale standard aprobate de Comisia Europeană sau asigurarea că aceștia s-au înscris in programul Privacy Shield (a se vedea mai departe https://www.privacyshield.gov/welcome); sau

- în cazul furnizorilor de servicii cu sediul în alte țări din afara SEE (inclusiv Japonia), încheierea de acorduri contractuale standard ale Comisiei Europene cu aceștia.

C. Durata stocarii

Pastram datele dvs. atata timp cat exista o obligatie legala sau atata timp cat contul de utilizator este activ si inca o perioada de maximum 30 de zile de la inregistrarea cererii de stergere a contului pana cand datele se vor sterge si din copiile de rezerva (backup).

D. Cerinte privind varsta

Kaplias.ro nu se adreseaza persoanelor sub 16 ani.

E. Drepturi

Conform legislatiei aplicabile in domeniul protectiei datelor personale, beneficiati de dreptul de a fi informat, dreptul de acces, dreptul la rectificare, dreptul la restrictionarea prelucrarii, dreptul de opozitie, dreptul la portabilitatea datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale automate, dreptul de a depune o plangere in fata autoritatii de supraveghere privind protectia datelor cu caracter personal si dreptul de a va adresa justitiei.

Prin accesarea contului de utlizator, puteti dispune de urmatoarele facilitati: sa vizualizati serviciile de care beneficiati, sa modificati datele dvs. cu caracter personal, sa realizati plati, sa vizualizati istoricul platilor si sa descarcati facturile, sa realizati comenzi noi si sa va retragati consimtamantul pentru primirea de mail-uri publicitare.

De asemenea, ai dreptul de a depune o plangere la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal. B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30, Sector 1, cod posta/l 010336, Bucuresti, Romania. +40.318.059.211 / +40.318.059.212, anspdcp@dataprotection.ro.

In situatia in care soliciti stergerea datelor personale esti de acord ca aceasta va fi urmata de stergerea contului tau din sistem si de imposibilitatea de a beneficia de serviciile oferite de catre S.C. ArteKaplias S.R.L.

Te rugam sa ai in vedere si urmatoarele:

Perioada de timp:
Vom încerca să răspundem la solicitarea ta în termen de 30 de zile și putem prelungi acest termen din motive specifice, legate de complexitatea cererii tale. În toate cazurile, dacă această perioadă este extinsă, te vom informa despre termenul de prelungire și despre motivele care au condus la aceasta.

Restricționarea accesului:
În anumite situații, este posibil să nu-ți putem oferi acces la toate sau la unele dintre datele tale personale datorită dispozițiilor legale. Dacă refuzăm cererea ta de acces, te vom informa despre motivul refuzului.

Fără identificare:
În unele cazuri, este posibil să nu putem căuta datele tale personale datorită identificatorilor pe care îi furnizezi în solicitarea ta. În astfel de cazuri, în cazul în care nu te putem identifica ca persoană vizată, nu suntem în măsură să ne conformăm solicitării tale de a executa drepturile legale descrise în această secțiune, cu excepția cazului în care furnizezi informații suplimentare care să permită identificarea. Te vom informa și îți vom oferi posibilitatea de a oferi astfel de detalii suplimentare.

Exercitarea drepturilor legale:
Pentru a-ți exercita drepturile legale, te rugăm să folosești oricare dintre metodele de contact afișate mai sus. 

In vederea exercitarii acestor drepturi de informare, acces, rectificare, restrictionare, stergere, opozitie si/sau portare a datelor cu caracter personal, iti punem la dispozitie doua modalitati:

  1. Un modul online securizat Informatii despre datele tale personale, asociat contului tau, ce contine mecanisme de verificare a identitatii tale in sistemul nostru de referinta. Verificarea identitatii tale ca posesor de date personale poate necesita furnizarea de date personale suplimentare la un nivel rezonabil, limitat la activitatea de confirmare a identitatii tale Aceste date suplimentare vor fi retinute temporar, pe o perioada de timp adecvata scopului declarat.
  2. In situatia in care nu ai un cont si nu doresti sa creezi unul in scopul utilizarii instrumentelor online puse la dispozitie pentru gestionarea datelor tale personale sau nu ai reusit sa utilizezi instrumentele puse la dispozitie in site dupa autentificarea ta sau autentificarea ta a esuat, poti trimite o solicitare scrisa, care sa includa o descriere detaliata si clara a dreptului pe care doresti sa-l exerciti referitor la protectia datelor personale, la adresa de email hello@kaplias.ro.

F. Securitate


Kaplias.ro se angajează să protejeze datele tale personale împotriva pierderii, utilizării incorecte, divulgării, modificării, indisponibilității, accesului neautorizat și distrugerii și ia toate măsurile de precauție rezonabile pentru a proteja confidențialitatea acestor date, inclusiv prin utilizarea unor măsuri organizatorice și tehnice adecvate. Măsurile organizatorice includ controlul accesului fizic la sediul nostru, pregătirea personalului și blocarea fișierelor fizice în dulapurile de depozitare. Măsurile tehnice includ utilizarea de criptare, parole pentru accesul la sistemele noastre, utilizarea certificatelor de securitate de tip SSL, pentru criptarea datelor in tranzit, etc.

În timpul furnizării către tine a datelor tale personale, datele personale pot fi transferate pe internet. Deși depunem toate eforturile pentru a proteja datele personale pe care ni le furnizezi, transmiterea de informații între tine și noi, pe internet, nu este complet sigură (e posibil ca terminalul de pe care scrii sa fie monitorizat de terti, spre exemplu, fara ca noi sa putem face nimic in aceasta privinta). Prin urmare, nu putem garanta securitatea informațiilor tale personale transmise prin intermediul internetului. Intelegi, deci, ca orice astfel de transmisie este pe propriul tau risc. Odată ce primim datele personale, vom folosi proceduri stricte și caracteristici de securitate pentru a preveni accesul neautorizat la acesta.

G. Modificarea politicii de confidentialitate


Ne rezervăm dreptul, la discreția noastră, să modificăm practicile noastre de confidențialitate și să actualizăm și să efectuăm modificări la această nota de informare în orice moment.

De fiecare data cand modificam politica de confidentialitate vei fi informat.
Noua politica de confidentialitate va intra in vigoare la data publicarii pe www.kaplias.ro.

H. Detalii de contact

Pentru sesizari, reclamatii sau exercitarea oricarui alt drept cu privire la datele personale, va rugam sa va adresati in scris responsabilului nostru cu protectia datelor personale la adresa Str. Liliacului, nr. 18, 500314, Brasov, jud Brasov sau prin e-mail hello@kaplias.ro.

 

SUS