POSTERE 2+1 GRATIS! Prinde oferta lunii aprilie - alegi 3 postere și achiți doar 2!
Contact: hello@kaplias.ro
  • Transport gratuit peste 400 RON | Livrare în 1-3 zile

Cum creezi un gallery wall?

in January 22, 2020  in art printsdecor interiorgallery wall

 

Ai visat dintotdeauna să ai un muzeu de artă cât un.... perete, chiar la tine acasă? Un gallery wall poate transforma total spațiul în care locuiești, dintr-unul monoton, într-unul plin de inspirație. 

Dar cum creezi un gallery wall care să arate bine și se potrivească cu restul elementelor de decor?

1. Alege peretele pe care vei crea galeria

Cea mai bună veste este că niciun loc nu este prea mic, prea întunecat sau prea nepotrivit. Un gallery wall poate fi creat oriunde, pe holul de la intrare, pe peretele de lângă scări sau, dacă vrei să reprezinte un statement al spațiului în care locuiești, îi poți rezerva chiar peretele principal din living.

Așadar, din punct de vedere al locului, ”colțul” tău cu artă se va potrivi oriunde.

Gallery wall in hol sau pe peretele scarilor

 

 

2. Stilul și tematica unui gallery wall

Stilul spre care vrei să tindă micul tău colț de artă trebuie să se potrivească cu stilul camerei. Poate îți dorești o cameră boemă, sau una în nuanțe nude, poate vrei să creezi un spațiu care să nu fie doar plăcut vizual, ci să regăsești acolo mesaje motivaționale sau fotografii personale

Alegerea stilului nu înseamnă că vei crea un gallery wall strict numai din fotografii, postere watercolor sau ilustrații, ci mai cu seamă vei alege o tematică. Pentru asta ar trebui să te întrebi: ce vreau să-mi transmită colecția mea de artă?

Pentru un birou ai putea alege o combinație între postere cu mesaje motivaționale, hărți cu orașele în care ai sediul și forme geometrice.

Pentru o cameră boemă poți alege culori calde, forme desenate manual și ilustrații watercolor.

Gallery wall stiluri postere

 

3. Cumpără postere și art print-uri

După ce ai ales tematica și o paletă de culori generală, poți începe să cauți posterele preferate. Art print-urile sunt o opțiune foarte accesibilă pentru crearea unui gallery wall. Cu câteva sute de lei îți poți lăsa imaginația să creeze o adevărată galerie de artă. Aruncă o privire pe www.kaplias.ro unde vei găsi o selecție de art print-uri, postere și fotografii create de designeri, ilustratori sau fotografii, precum și ramele necesare. Ai de ales între postere line art, portrete minimaliste, fotografii cu peisaje din natură, postere cu mesaje și chiar print-uri personalizate.

 

Gallery wall postere si art prints Kaplias

4. Schițează aranjarea ramelor

După ce ai făcut selecția posterelor, e timpul să îți faci o schiță cu așezarea lor. Posterele le poți comanda în diferite dimensiuni, așa că ai nevoie de schiță înainte să plasezi o comandă.

Poți folosi podeaua pentru a trasa câteva linii cu dimensiunile originale ale posterelor sau poți folosi una din schițele de mai jos, în funcție de dimensiunea peretului tău. 

5. Pregătește peretele pentru agățarea ramelor

Mută schița pe perete, ai grijă să măsori corect distanța dintre rame înainte să găurești peretele, apoi așază posterele și bucură-te de colțul tău special.

Dacă ai o cameră cu un aer messy/boem sau stai în chirie și nu poți găuri peretele după bunul plac, poți alege să lipești posterele direct cu un adeziv special sau chiar cu scoci. Vezi mai jos câteva idei care arată grozav!

Gallery wall modele

 

  


Adauga comentariu

Comentariile sunt moderate


SUS